Ville Autio

Game designer

Hei!

Olen Ville Autio ja työskentelen tällä hetkellä Centria-ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä. Pidän uusien asioiden ja teknologioiden opettelemisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta.

Aloitin työni nykyisen työni Centria Ammattikorkeakoulussa vuonna 2005. Heti alusta lähtien ohjelmoin mobiili-, web- ja palvelinsovelluksia. Mobiilialustana oli alkuaikoina Windows Mobile mutta viime aikoina olen siirtynyt Windows Phone ja Android alustoille.

Työssäni olen tehnyt kohtuullisesti myös pelisuunnittelua seikkailupeleistä kilpa-autoilu peleihin.

PHP ja ASP.Net ympäristöt palvelimineen ovat myös tulleet tutuksi. Tämä blogi pyöri alkuaikoina itse tekemälläni blogi/julkaisualustalla. Jonka olen myöhemmin vaihtanut yleisempään WordPressiin.

WordPressin muokkaaminen ja teemojen sekä laajennusten teko on omaan ratkaisuun verrattuna paljon helpompaa.

Olen harrastanut kamppailulajeja vuodesta 1998 asti vaihtelevasti ja tällä hetkellä minulla on  violetti vyö  korealaisesta Han Moo Do:sta,  oranssi vyö  Wado-Ryu Karatesta sekä  valkoinen vyö  Brasialaisesta Jiu-Jutsusta.

Keväällä 2008 innostuin tosissani pelien kehittämisestä. Siitä alkaen olenkin lukenut valtavasti pelien suunnittelusta ja ohjelmoinnista, lähinnä Unity3D-alustalle. Aikaisemmin olen luonut omia modeja myös Unreal Engine:llä ja UDK:lla.Centrialla olen tuottanut Pelipaja-projekteja vuodesta 2008. Aloitimme liian vaikealla co-op-puzzlella mutta jo 2010 teimme rahoitetun Kalajoki Times seikkailupelin.

Syksyllä 2013 olin mukana perustamassa Mediaholvi nimistä osuuskuntaa.

Vuosien aikana olen valmentanut opiskelijoita pelialalle ja ohjannut pelikehitys tiimejä.

Yhteystiedot

Facebook: fb.me/masterchoomba

Twitter: @choomba

LinkedIn: linkedin.com/in/villeautio

gamertag: masterchoomba

steamcommunity.com/id/masterchoomba

Ansioluettelo