Kuka?

Olen Ville Autio ja työskentelen tällä hetkellä Centria-ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä. Pidän uusien asioiden ja teknologioiden opettelemisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta.

Aloitin työni nykyisen työni Centria-Ammattikorkeakoulussa vuonna 2005. Heti alusta lähtien ohjelmoin mobiili-, web- ja palvelinsovelluksia. Mobiilialustana oli alkuaikoina Windows Mobile ja Phone mutta viime aikoina olen siirtynyt Android ja PWA web-alustoille.

Keväällä 2008 innostuin tosissani pelien kehittämisestä. Siitä alkaen olenkin lukenut valtavasti pelien suunnittelusta ja ohjelmoinnista, lähinnä Unity3D-alustalle. Aikaisemmin olen luonut omia modeja myös Unreal Engine:llä ja UDK:lla. Centrialla olen tuottanut Pelipaja-projekteja vuodesta 2008. Aloitimme liian vaikealla co-op-puzzlella mutta jo 2010 teimme rahoitetun Kalajoki Times seikkailupelin. Työssäni olen tehnyt kohtuullisesti pelisuunnittelua seikkailupeleistä kilpa-autoilu peleihin ja serious-peleihin. Vuosien aikana olen valmentanut lukuisia opiskelijoita pelialalle ja auttanut pelitiimejä pelien tuottamisessa.

Olen harrastanut kamppailulajeja vuodesta 1998 asti vaihtelevasti ja tällä hetkellä minulla on  violetti vyö  korealaisesta Han Moo Do:sta,  oranssi vyö  Wado-Ryu Karatesta sekä  valkoinen vyö  Brasialaisesta Jiu-Jutsusta.

Yhteystiedot

Facebook: fb.me/masterchoomba

Twitter: @choomba

LinkedIn: linkedin.com/in/villeautio

gamertag: masterchoomba

steamcommunity.com/id/masterchoomba

Ansioluettelo